jueves, 1 de diciembre de 2011

XERRADA: "ALIMENTACIÓ CONSCIENT I ECOLOGIA"


DISSABTE 10 DE DESEMBRE A LES 18h.

Entendre l'impacte dels aliments que consumim sobre el medi-ambient i sobre la nostra pròpia salut és fonamental per integrar la relació que hi ha entre l'ésser humà i la naturalesa. En aquesta conferència es tractaran propostes relacionades amb la nutrició conscient i sostenible, valorant els aspectes fonamentals que hem de tenir en compte en triar els aliments que conformen els nostres menús quotidians com són el consum de productes locals de la terra i el mar. També s'exposaran els principis de l'alimentació energètica i intel·ligent amb la finalitat d'educar per a la gestió de menús equilibrats, tenint en compte les necessitats individuals i familiars ja que així com construïm conscientment la salut personal amb una forma harmoniosa de viure i de menjar, estem també contribuint a la millora ambiental i al canvi social.

A CÀRREC D'AGNÈS PÉREZ

ORGANITZA. ECOL3VLN
http://transiciovng.blogspot.com/

LLOC: Centre Cívic de la Geltrú (Sala d'Actes)
08800 - Vilanova i la Geltrú

Després celebració de varies coses (dia de la Sobirania Alimentària, de la Declaració Universal dels Drets Humans i de l'inici de l'ECOL3VNG).

1 comentario:

pilar ranjon dijo...

Agraïm que a tota la web puguin haver-hi aportacions sobre la biocultura i l'alimentacio ecologica. Amb el permis de la webmaster; adjuntem un text que impartim als nostres cursos de nutricio. Podra ajudar a tot hom interesat en aquets mon.Frente a un mundo que vive prisionero del estrés y las prisas y en el que todo tipo de productos precocinados y plagados de conservantes artificiales copan la mayor parte de las estanterías de los comercios, la sociedad actual comienza a demandar un regreso a una alimentación más sana y natural. Ya no se trata de comer rápido, sino de consumir productos de calidad y que respeten el medio ambiente.

En este contexto, la denominada alimentación ecológica se ha revelado como una de las tendencias más importantes en los últimos años. Verduras procedentes de cultivos ecológicos, en los que no se ha recurrido a fertilizantes artificiales ni semillas modificadas genéticamente o productos libres de conservantes, colorantes y demás sustancias artificiales poco a poco se van abriendo un hueco cada vez mayor en nuestros mercados y son consumidos por un mayor número de personas.
Herbolario
Prueba de esta tendencia es el éxito de ferias como Biocultura, que ha alcanzado ya las veintisiete ediciones. La última tuvo lugar a comienzos de este mes de noviembre ycongregó a 700 expositores que durante cuatro días presentaron más de 17.000 productos de alimentación ecológica en los pabellones de Ifema.